Bun venit!

Spune-mi pe ce blog esti, ca sa-ti spun cine esti!

vineri, 6 mai 2011

(2) Principii in relatiile dintre tineri.

1. Spalati "carpele" in familia ta.

Vin probleme, greutati, incercari, ispite, caderi; nu deveni o victima!, nu te plange la altii, nu spune taina ta altora, rezolvati problemele intre voi, nu in casa vecinului, sau in alta parte, cercetand cauzele problemei, cautand solutii si actionand pentru binele amandurora.

2. Gelozia darama.

Gelozia este o boala. Intotdeauna efectele geloziei sunt: furia, certurile, violenta, etc. (Proverbe 6:34-35).
Sunt multe cauze din care se activeaza aceasta gelozie, sunt multe situatiile in care poti deveni suspicios, pierzi increderea in partener, iar aici apare gelozia.
Biblia condamna aceasta stare.(Proverbe 6:34-35).

3. Intotdeauna visam sa fie bine, sa avem o viata buna, sa avem o familie perfecta, dar, necazurile nu ne ocolesc, au scopul lor in viata noastra. Cum actionezi in momentele grele?
Alearga la Dumnezeu, spune-I Lui problemele tale, necazurile tale, pentru ca El promite ca ne ajuta, ca ne ridica, si ca are un scop cu viata noastra.

4. Actoria

Pana nu demult credeam, ca actorii sunt doar in filme, dar am avut ocazia sa-i intalnesc chiar in functii precum lideri in grupuri de lauda si inchinare, predicatori.
Actorii mimeaza tot, sunt doar marionete, figuranti, problema este ca se ascund foarte bine in spatele mastilor pe care le poarta si indeplinesc foarte bine rolul in care joaca.
Cu actorii e foarte greu sa lucrezi, sunt foarte sfinti in viata publica, nu te jignesc niciodata, totdeauna sunt de acord, dar problema este ca te sapa din spate, fara sa iti dai seama.
Atentie! Aveti grija la prieteni, la parteneri, daca iti faci prieten, un actor, vei avea sansa de a fi dezamagit cand nu te astepti, cand ti-e lumea mai draga, vei descoperi ca ai fost inselat, ca era lup cu masca de oaie, ca avea doar masca frumoasca, ca a fost un actor. Domnul sa ne pazeasca!

5. Pana unde pot sa merg?

Este foarte periculoasca viata traita la extreme. Fugi intotdeauna de asta, si Pavel ii scrie lui Timotei (2 Timotei 2:22), sa fuga de poftele tineretii, sa nu umble la extreme, pe margini, ci pe mijlocul cararilor neprihanirii (Proverbe 8:20). Fa-ti semne mari de exclamatie, fa-le mari, coloreaza-le in culori vi, si aseaza-le la extreme, nu te apropia de ele, curiozitatea in acest caz, nu este buna. Domnul sa ne ajute!

6. Cand pot sa ma casatoresc?

Multi crestini vor fi de acord ca cea mia importanta decizie este alegerea sau respingerea lui Isus Hristos ca mantuitor, iar a doua, este alegerea partenerului de viata.
In societatea moderna, casatoria nu mai este considerata sacra si permanenta, concubinajul, legaturile temporare, separarile si divortul, sunt acceptate liber, ca parte a vietii moderne.
Prin contrast, crestinii sunt constienti de caracterul permanent al casatoriei, cel putin in teorie.
Cand pot sa ma casatoresc?
Cand exista dragoste, iar ca dragostea profunda sa persiste si sa creasca, trebuie sa existe o relatie bazata pe sacrificiu, altruism, asa cum este descrisa dragostea agape in 1 Corinteni 13.
Oamenii se casatoresc pentru multe alte motive, decat dragostea. Aceste motive sunt diverse, dar sunt centrate pe ideea trebuintelor fundamentale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu