Bun venit!

Spune-mi pe ce blog esti, ca sa-ti spun cine esti!

marți, 15 noiembrie 2011

Eclesiastul 3

Toate isi au vremea lor(in timp), spunea autorul cartii Eclesiastul, si fiecare lucru de sub ceruri isi are ceasul lui(ca durata).
Faptul ca Solomon a folosit pozitii total opuse in numar de 14, iar ca a inceput cu nasterea si cu viata este foarte semnificativ.
Dupa ce a discutat despre ideea ca fiecare lucru isi are vremea ei, Solomon ridica problema valorii muncii omului, intrebarea presupunand acelasi raspuns trist, ca nu exista niciun folos in truda omului( 1:3, 2:11).
Planul lui Dumnezeu, este de nepatruns, orice lucru Dumnezeu il face frumos la vremea lui.
Solomon face observatia ca Dumnezeu a pus si gandul vesniciei in inima oamenilor, desi omul nu poate cunoaste lucrarile lui Dumnezeu...de la inceput pana la sfarsit.
Faptul ca ne putem bucura de viata, este un dar de la Dumnezeu.
Anticipand ca oamenii care nu pot intelege planul lui Dumnezeu, l-ar putea acuza pe El ca se poarta arbitrar, Solomon a prezentat caracterul planului lui Dumnezeu, Solomon a spus ca lucrarea lui Dumnezeu este eterna(tot ce face Dumnezeu, dainuieste in veci), perfecta(nu mai este nimic de adaugat sau de scazut 7:13). In spiritul acestui ultim aspect, Solomon s-a referit, asa cum a facut in 1:9( Ce este, a mai fost, si ce va fi, a mai fost).
Reactia pe care o asteapta Dumnezeu de la oameni este teama, reverenta si supunerea smerita( pentru ca lumea sa se teama de El).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu