Bun venit!

Spune-mi pe ce blog esti, ca sa-ti spun cine esti!

marți, 9 februarie 2010

Valoarea caiselor


Cand scriu aceasta postare, ma gandesc la numarul mic de borcane cu compot de caise ramase in camara,la clatitele umplute cu gem de caise, pe care sora mea mai mica le face de obicei, ma gandesc la acele diminetzi de primavara, cand trezindu-ma sa merg la scoala, nu puteam sa nu privesc, caisul inmugurind, inflorind, iar apoi acele caise frumoase care urmau in urma caderii florilor, la acele fructe zemoase din care mama face compot pentru iarna, sau mai bine pentru timpul in care aflam acele borcane cu mult doritul compot!
Nu vreau sa iti fac pofta, dar chiar in acest moment, langa tastatura se afla un borcan cu compot, bineinteles de caise!
Din experienta vreau sa va spun ca anumite lucruri sunt pretuite la adevarata valoare in lipsa lor, si cred ca ati experimentat si dumneavoastra acest lucru!
Pretuiesc acest compot, deoarece are valoare, si ma gandesc, cand dupa 2 ore de sport, cat de bine prind un borcan de compot!
Totusi, exista si momente in care compotul de caise nu mai are valoare, si da, v-ati gandit bine, cam in luna iulie, cand seara frant dupa o zi de munca, stau cocotzat in cais, si gust din hranitoarele fructe, in rest compotul de caise are valoare!

Am scris mai sus cele ce inseamna pentru mine caisele sau compotul de caise!
Vreau sa multumesc lui Dumnezeu, pentru grija Lui sa imi dea in fiecare an aceste fructe atat de minunate! Si daca caisele au o importanta deosebita, cu cat mai mult viata vesnica!

Vreau sa va ganditi in cele ce urmeaza la fructele care va plac cel mai mult, si am o intrebare pentru voi: Asa e ca acele fructe au valoare pentru voi?
Cred ca stiu raspunsul...

Noi avem valoare, Dumnezeu se ingrijeste de pasarile care ne fac ziua mai buna, prin cantul lor, inaltat spre Creator! Cu atat mai mult are grija de noi, pana si perii din cap ne sunt numarati, precum numar si eu fructele ramase in borcan. Avem valoare inaintea Lui, mai mult decat caisele au valoare pentru mine!

Cand pentru cei din jur nu ai valoare, priveste spre cer, la Cel ce ne da valoare! TU AI VALOARE!!!

In final vreau sa iti dau un sfat! Cand crezi ca ti-ai pierdut valoare, gandeste-te la caise, la cat valoreaza ele pentru mine, si apoi gandeste-te ca esti o caisa!
Fiti binecuvintati si sanatosi! Eutih Hurezan

Un comentariu: