Bun venit!

Spune-mi pe ce blog esti, ca sa-ti spun cine esti!

miercuri, 24 martie 2010

101 ani...


S-a nascut pe 24 martie 1909 in Bucuresti...
In anul 1936, la varsta de 27 de ani, se converteste la credinta crestina, printr-o experienta dramatica si profunda, asemeni lui Saul din Tars...
In urma acestei experiente, Richard Wurmbrand isi pune intreaga viata in slujba lui Cristos si semenilor.
A petrecut 14 ani in temnitele comuniste din Romania pentru credinta in Domnul Isus.
In 1965 este nevoit sa paraseasca tara si se stabileste in Statele Unite, unde depune marturie in fata Senatului american, despre ororile regimului comunist din Romania.
Inspirat si calauzit de Duhul lui Dumnezeu, intemeiaza misiunea mondiala "Vocea Martirilor - Isus pentru lumea comunista", cu filiale in peste 50 de tari. Misiunea lucreaza pretutindeni in lume, in tarile unde crestinii sunt persecutati.
Vreme de 40 de ani, Richard Wurmbrand a calatorit in intreaga lume, propovaduind Cuvantul lui Dumnezeu, inaintea a milioane de oameni si vorbind despre frumusetea si suferinta Romaniei.
Este autorul a peste 20 de carti de o valoare exceptionala: "Cu Dumnezeu in subterana","Torturat pentru Cristos","Umpleti vidul","Daca zidurile ar putea vorbi","Marx si Satan", etc, dintre care unele sunt traduse in peste 70 de limbi.
Este cel mai tradus autor roman din toate timpurile.
In 1990 revine in tara, dupa 25 de ani de exil fortat.
A sarutat pamantul romanesc si s-a dus la mormantul tortionarilor sai pentru a le depune cate o floare.
A avut drept deviza in viata indemnul biblic:"Sa ne iubim unii pe altii".
A fost numit "apostolul Pavel al veacului al-XX-lea".
A trecut la cele vesnice la 16 februarie 2001, la varsta de 92 de ani.
Acum la final, cateva citate ale lui Richard Wurmbrand...

"Nimeni, nici chiar Dumnezeu, nu are o bâtă destul de mare ca să mă gonească de la El. L-aş iubi chiar dacă El m-ar ucide. Crede în Hristos şi iubeşte. Aceasta este destul. Să nu accepţi nimic în plus ca fiind de prima importanţă: nici dogme, nici ritualuri, nici legi sau condiţii fixate de anumite organizaţii. Numai să iubeşti! Iubeşte chiar dacă nu eşti iubit!".

"Omul caută o relaţie autentică cu Dumnezeu dar, pentru că voinţa Sa, atitudinea şi gândurile sale ne sunt necunoscute, noi tremurăm la fiecare pas ca nu cumva să le nesocotim. Această frică dispare doar atunci când trecem de la relaţia cu Dumnezeu la posesia Sa".

"Biblia este o stranie şi tăcută mângâiere a Miresei de către Mire. Ea conţine cuvinte şi capitole întregi a căror valoare n-o vede nimeni. Dar tocmai în aceasta constă valoarea lor. Dacă o mireasă citeşte pasionată un roman interesant, plin de detalii atractive şi înfrumuseţat de un stil minunat, mirele rămâne nemângâiat. Dar în Biblie sunt capitole întregi de genealogii nesfârşite şi liste de nume. Lectura lor te plictiseşte şi pui cartea deoparte".

"Interiorul nostru este Hristos, Cel pe care hinduşii îl numesc comoara florii de lotus. Bătălia trebuie câştigată în interior".

Un comentariu:

  1. Richard Wurmbrand a fost un mare om a Lui Dumnezeu, un model demn de urmat.

    RăspundețiȘtergere