Bun venit!

Spune-mi pe ce blog esti, ca sa-ti spun cine esti!

duminică, 10 octombrie 2010

Intalniri fara rost (2)

II. Avand alte asteptari.
       Naaman  - 2 Imparati 5:11
 Naaman, crede ca pozitia lui sociala ar trebui sa il avantajeze in obtinerea rezultatului dorit, dar si a pasilor indeplinirii scopului calatoriei. Elisei insa pune o conditie pentru realizarea minunii, si adica ca Naaman, cel mandru sa se scalde de 7 ori in Iordan, sa se aplece, sa se smereasca.(*)Naaman n-ar face acest lucru, insa slujitorii sai, insista, iar dupa cele 7 "coborari", lepra pleaca..
(*) - Am folosit acest exemplu, deoarece am considerat ca, Naaman ar fi vrut sa fie mai simplu, sa nu se coboare, desi a fost vindecat, cred ca, daca nu erau slujitorii, Naaman se intorcea la fel in tara sa.


III. Furand slava altcuiva...
    Ghehazi - 2 Imparati 5:20
Ghehazi priveste spre pamant, spre lucrurile de-aici, alearga spre Naaman, cerandu-i un dar, se crede grozav, nu-i ajunge misiunea, vrea ceva mai mare, un scaun din piele, nu-i ajunge unul de burete, iar furand, ajunge ca lepra care fusese pe Naaman, sa-l umple pe el.


Dumnezeu sa ne ajute sa ne invelim cu "plapuma" noastra, fara a aspira la bunurile celorlalti, stiind ca Dumnezeu poate binecuvanta...Amin! Eutih

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu