Bun venit!

Spune-mi pe ce blog esti, ca sa-ti spun cine esti!

duminică, 31 octombrie 2010

Razboiul spiritual

In momentul in care, te intorci la Dumnezeu, incepi un razboi. Despre acest razboi vreau sa scriu aici cateva lucruri.
Pavel scrie celor din Efes, cateva lucruri despre acest razboi spiritual (Efeseni 6).
Uneori, am vrea sa luptam si noi, ne ascutim sabiile, fratele a avut un cuvant de mustrare pentru mine, sora m-a neglijat, si ne pregatim "cornitele", iar cand se iveste prilejul de a ne intalni cu cei care ne deranjeaza somnul in biserica, nu tine caietul cand cantam la cor, cand, cand, cand...si de sub blana de oaie, se ivesc cativa colti, si apare blana de lup.

Pavel scria celor din Efes, si sta scris si pentru noi, impotriva cui trebuie sa luptam, si ce fel de arme trebuie sa folosim, deci deschidem la Efeseni 6.
12. Caci noi n-avem de luptat impotriva carnii si sangelui, ci impotriva capeteniilor, impotriva domniilor, impotriva stapanirilor intunericului acestui veac, impotriva duhurilor rautatii care sunt in locurile ceresti.
 Armele de lupta

Mijlocul incins cu adevarul, imbracati cu platosa neprihanirii, avand picioarele incalatate cu ravna Evangheliei pacii, scutul credintei, coiful mantuirii si sabia Duhului.
  deci armele acestea trebuie sa le detinem, pentru a lupta in acest razboi spiritual.
Cred ca cea mai importanta arma pe care trebuie sa o detinem este "cunoasterea dusmanului", deoarece, prin cunoasterea lui, putem sa aflam planul de actiune, prin asta blocandu-i ofensiva.

Trebuie remarcat ca acest duel, nu se termina niciodata egal, nu e fotbal, intotdeauna exista un invingator si un invins. Celui care castiga acest duel, nu i se face statuie, dar la cap ii se aseaza o cruda minciuna:"Aici odihneste robul Domnului..."
Satan nu face niciodata vreun compromis, el stie cum si cand sa actioneze, nu se da deoparte intimidat de doctoratele in teologie, de diplomele noastre nici de pasapoartele dilpomatice.

Facand cel mai mic compromis iti periclitezi sansele de a invinge.

Un singur exemplu vreau sa dau aici: Balaam
In Numeri 22, Balac, imparatul Moabului, trimite oameni la Balaam, pentru a blestema pe poporul lui Dumnezeu, Balaam, asculta in prima faza de Dumnezeu, dar apoi face un compromis.
In versetul 32 scrie:"drumul pe care mergi, este un drum care duce la pierzare, inaintea Mea".

Imi doresc sa luptam, avand armele corespunzatoare, fara compromisuri, si cu ajutorul lui Dumnezeu, sa iesim INVINGATORI!!!Domnul sa ne ajute!
Eutih

6 comentarii:

  1. corect, noi i-am declarat razboi satanei, si da, Dumnezeu ne va ajuta sa ducem la capat acest razboi, prin El si pt El vom iesi biruitori.

    P.S Ai putea sa imi explici ce ai vrut sa spui , prin com-ul pe care mi l-ai lasat la postarea " descurjare" am inteles ceva dar nu sunt prea sigura:D

    RăspundețiȘtergere
  2. ce frumos ai spus-o.multumesc mult,nu ma descurajez de la un comentariu dar m-a afectat nu stiu de ce, si am scris acea postare avanc convingerea ca Dumnezeu ma ajuta in ceea ce fac pe acel blog.

    RăspundețiȘtergere
  3. deci, "pomii care aduc roada, sunt loviti mereu..." >:D<

    RăspundețiȘtergere
  4. sper din tot sufletul sa fiu un pom care aduce roada, sa pot sa fiu la dispozitia Lui.

    RăspundețiȘtergere